Wat een goede samenwerking tot stand kan brengen…

Zuster Emilienne, die verantwoordelijk is voor de nazorg aan de kinderen die in het weesdorp Ineza woonden, bracht ons op de hoogte van de noodsituatie bij een van de kinderen, een jongen van 14 jaar. Hij woonde met zijn doofstomme moeder in een miserabel huurhuis, waar ze op korte termijn uit moesten. Zijn Nederlandse sponsorouders wilden graag hulp bieden en zetten een actie op touw, samen met vrienden en de stichting Vrienden van Zusters.
In korte tijd werd een bedrag bij elkaar gebracht, dat genoeg was voor de koop van een huis, met een stukje grond er omheen, om gewassen te verbouwen.
Zuster Emilienne ging op zoek naar een geschikt huis en vond dit al heel snel. Met hulp van een plaatselijke bouwvakker werd het huis opgeknapt; enkele studenten van de technische school, waar zuster Emilienne directeur van is, zorgden voor de inrichting. Hiermee verdienden zij hun schoolgeld en maakten ze moeder en zoon enorm blij met mooie meubels en goede bedden!
In heel korte tijd werd dit mooie project gerealiseerd; moeder en zoon wonen sinds half april in hun nieuwe onderkomen en zijn de koning te rijk!

Je kan ons helpen

Wilt u de diaconessen helpen zodat zij hun werk kunnen voortzetten?

Doneer nu