P004 Beroepsopleiding voor werkloze jongeren

De uitdaging

De jeugd heeft de toekomst! En ook hier proberen de zusters in Rwanda te helpen. Belangrijk hierbij is het versterken van zelfstandigheid, zodat ze bijvoorbeeld eigen ondernemingen kunnen opstarten. Ook de toegang tot beroepsopleidingen is essentieel.

Aanpak

Vocational training

Om jongeren te helpen bij het versterken van hun zelfstandigheid, is het fonds Kleine Projecten in het leven geroepen van waaruit korte praktijkopleidingen worden betaald voor jongeren die liever met hun handen dan met hun hoofd bezig zijn. Deze opleidingen duren meestal één jaar en bieden kansen op werk.

Na het succesvol afronden van de opleiding en de daaraan verbonden stage, worden de jongeren geholpen met de aanschaf van het benodigde materiaal om aan de slag te kunnen.

Meerdere jongeren hebben met hulp van dit fonds een opleiding afgerond, bijvoorbeeld als restaurantmedewerker, automonteur, coupeuse. Het is mooi om te zien hoe zij hun plek vinden. Zo heeft Kobwa een plek in een naaiatelier van een coöperatie, waar ze met haar eigen naaimachine kleding op bestelling maakt.
Deze jongeren hebben een toekomst!

Projectleider

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is image-18.png

Zuster Emilienne Muhawenimana

Looptijd

Langlopend

Projectberichten

Verhalen van jongeren en VTC

Je kan ons helpen

Wilt u de diaconessen helpen zodat zij hun werk kunnen voortzetten?

Doneer nu