P007 Hulp aan arme families

De uitdaging

Er is nog veel armoede in Rwanda. Zo’n 60 % van de bevolking moet rondkomen van € 1,00 per dag. Er komen dan ook regelmatig mensen bij de zusters om hulp vragen. Meestal gaat het daarbij om voedsel, kleding of om geld voor medische zorg.

Aanpak

In tijden van hongersnood kunnen gezinnen bij de zusters aankloppen voor bijvoorbeeld een extra maaltijd of andere dingen waar dringend behoefte aan is.

Huizenproject

Kinderen die vanuit het weesdorp zijn herenigd met hun familie of bij adoptieouders zijn opgenomen in het gezin, komen vaak bij gezinnen waarvan het huis in slechte toestand verkeert. De zusters helpen dan met het opknappen van het huis of met het kopen van een nieuw huis. Voor de weeskinderen die geen familie meer hebben en zelfstandig kunnen gaan wonen, worden huizen gebouwd.

Financiën

Omdat de grond schaars is in Rwanda door de overbevolking, wordt er veel geld gevraagd voor een terrein om een huis op te bouwen. Daarom zoeken de zusters bij voorkeur een bestaand huis dat te koop is. Daar is veel geld voor nodig, meestal zo’n € 4000, – per huis. Het blijkt een betere oplossing te zijn. Voor dit project zijn giften heel welkom!

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Lockdown-oma-Jean-Claude-e1594906270153.jpgDeze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is image-6.png

Projectleider

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is image-18.png

Zuster Emilienne Muhawenimana

Looptijd

5 jaar

Je kan ons helpen

Wilt u de diaconessen helpen zodat zij hun werk kunnen voortzetten?

Doneer nu