Ervaringen van deelnemers groepsreis

Sponsoring Weeskinderen.

Tijdens het verblijf van de groep uit Amerongen zijn enkele kinderen bezocht die in het weesdorp hebben gewoond. Het was behoorlijk aangrijpend en indrukwekkend om te zien hoe dringend de ondersteuning nodig is. De armoede is intens en er is in vele gezinnen niet meer dan 1 maaltijd per dag. We zijn dankbaar voor de sponsorouders die trouw hun maandelijkse bijdrage geven voor deze kinderen.

Vanuit de groep hebben we door kleine financiƫle bijdragen dingen kunnen realiseren: bij een ongehuwde moeder met haar dochtertje kon een waterleiding worden aangebracht, zodat zij niet meer elke dag een stuk hoeft te lopen om water te tappen. Een andere moeder met drie kinderen kon geholpen worden met een bedrag voor het huren van een stukje grond, waarop zij voedsel kan verbouwen.

U ziet het alle kleine beetjes helpen echt om mensen daar vooruit te helpen.

Kaartenatelier

De creativiteit van de zusters wordt zichtbaar in de kaarten die zij maken.

Van de bast van de bananenboom, die zij drogen en schoonmaken, maken ze de prachtigste kaarten. De kerstkaarten zijn alweer volop aanwezig en te bestellen via zuster Dorien.

De zusters in Rwanda genereren hiermee eigen inkomsten die weer worden ingezet voor de projecten die zij ontwikkelen in hun omgeving.

Indatwa school.

Wat was het geweldig om met de kinderen die uit de armste gezinnen kwamen, twee geweldige middagen te hebben. Na de tandenpoetslessen hebben we verschillende spellen gedaan. De Indatwa school is een prachtige school geworden, maar er is nog veel geld nodig voor het inrichten van alle lokalen en de keuken waar de maaltijd die de kinderen op school krijgen kan worden klaar gemaakt. Dat aan deze maaltijd behoefte is bleek tijdens deze middagen die natuurlijk in de schoolvakantie vielen. Er waren kinderen met honger, want tijdens de vakantie ontbreekt de maaltijd die ze op school krijgen. Daarom is ondersteuning van het naar school kunnen gaan van deze armste groep kinderen hard nodig. De ouders van deze kinderen zitten in zelfhulpgroepen en volgen een training met het doel dat de ouders langzamerhand meer inkomen verwerven en kunnen meebetalen aan de schoolkosten.

Door een lid van de groep kon een mooi bedrag gegeven worden voor het steunfonds, waaruit de kosten voor deze kinderen worden betaald. Giften voor dit fonds zijn heel erg welkom!!

Watertanks

In de watervoorziening is men afhankelijk van pompen die het water oppompen. Maar dit is niet voldoende. Voor het weer gebruiksklaar maken van een waterpunt dat nu niet meer in gebruik is, is inmiddels toestemming gegeven vanuit de overheid. Dit zal de komende tijd hopelijk in orde gemaakt moeten worden.

Het regenwater wordt in grote tanks opgevangen, die vooral tijdens de regenperiode goed gevuld worden. Met dit water worden nu bv de toiletten door gespoeld.

Tijdens onze reis heeft het niet geregend, maar we hebben geen watertekort gehad.

Je kan ons helpen

Wilt u de diaconessen helpen zodat zij hun werk kunnen voortzetten?

Doneer nu