P006 Babyproject

De uitdaging

Goede en voldoende voeding is van levensbelang voor baby’s. Mede door de gebrekkige leefomstandigheden en stress, heeft lang niet iedere moeder voldoende melkproductie. Zeker wanneer het om tweelingen gaat (en dat komt heel veel voor!) is de borstvoeding vaak niet toereikend.

Daarnaast is van een aantal baby’s de moeder overleden.

Aanpak

De diaconessen helpen de (pleeg)moeders met geld zodat ze melk kunnen kopen. Elke maand komende moeders met hun baby’s bij de zusters en ontmoeten elkaar daar. Zij krijgen dan instructies over onder meer de bereiding van de melk en over goede hygiëne.

Ook worden de baby’s gecontroleerd op hun gewicht en er wordt gekeken naar hun fysieke en geestelijke ontwikkeling.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is image-81.png

Na 4 jaar

Meestal zijn het vooral moeders met tweelingen die om hulp komen vragen. Zij zijn de eersten die te weinig borstvoeding hebben.
Onlangs kwam een aantal moeders met hun tweelingen op bezoek bij de zusters. Zij hadden vier jaar geleden hulp ontvangen en wilden nu graag laten zien hoe goed het met hun kinderen gaat!
Het was prachtig om te zien hoe dankbaar deze moeders waren en hoe gezond hun kinderen eruit zagen! Zij uitten hun dankbaarheid door een lied te zingen en een cadeau te overhandigen.

Voor dit project zijn we op zoek naar sponsors, zodat de zusters kunnen doorgaan met dit mooie werk!

This image has an empty alt attribute; its file name is image.png

Projectleider

Zuster Marthe Nyirabyabuze

Looptijd

Langlopend

Je kan ons helpen

Wilt u de diaconessen helpen zodat zij hun werk kunnen voortzetten?

Doneer nu