Reisverslag voorjaar 2018

Vol enthousiasme kijken wij terug op een verblijf van twee weken, voorjaar 2018, in de zustergemeenschap “Abaja ba Kristo” in Rubengera, Rwanda. Moeder (Alice – rechts) en dochter (Ruth – links) met Zr. Dorien mochten het dagelijkse leven van de zusters delen. We hebben ervaren dat de zusters hun liefdevolle en bescheiden aandacht geven aan iedereen die zij op hun levensweg tegenkomen. Gastvrijheid staat hoog in het vaandel. Blijdschap stralen zij uit en hun medeleven doet je verwonderen.

Onze speciale aandacht ging uit naar het kleuterschoolproject van de zustergemeenschap. (jan 2017 gestart ná het sluiten van het weesdorp). Bijzonder is om te zien dat zoveel kinderen uit de nabije omgeving en uit de armere gezinnen allemaal welkom zijn op deze school. Voor de komende jaren is er alweer een wachtlijst van meer dan 100 kinderen. Veel inspiratie wordt nu van de zusters gevraagd voor het realiseren van een lagere school voor de doorstroom van de kleuters. Met de kinderen van onze kerk, Protestantse Wijkgemeente Amerongen, sparen wij al vele jaren voor verschillende projecten van de zusters, ter ondersteuning. Wij blijven enthousiast doorsparen met de kinderen van de kerk.

Een aantal andere projecten op het gebied van landbouw en gezondheidszorg hebben wij ook mogen bezoeken. Goed lopende en goed georganiseerde projecten.

Als “Dienaressen van God” dragen de zusters bij aan de opbouw en verzelfstandiging van de Rwandese bevolking. Mocht u in de gelegenheid zijn en de zustergemeenschap willen bezoeken, u wordt met open armen ontvangen en u kunt terug zien op een onvergetelijke reis.

— Alice en Ruth de Ruiter

Je kan ons helpen

Wilt u de diaconessen helpen zodat zij hun werk kunnen voortzetten?

Doneer nu