Hulp aan baby’s

Ongeveer vijftig baby's zijn opgenomen in het voedingsproject van de diaconessen. Het project is bedoeld voor moeders (of pleegmoeders wanneer de eigen moeder is overleden) die zelf te weinig voeding hebben en geen geld hebben om melk te kopen.

De moeders komen naar de zusters toe en krijgen per maand een geldbedrag. Naast het kopen van melk kunnen de moeders wat geld opzij leggen om te sparen voor een project van de zusters. Deze projecten zijn gericht op het vergroten van de zelfredzaamheid en vergroten de kansen op het verdienen van een eigen inkomen. In het babycentrum krijgen de moeders instructie over de bereiding van melk en over hygiëne. Hun baby's worden ook gecontroleerd op gewicht en hun ontwikkeling.
Het is opvallend dat er relatief veel tweelingen worden geboren. Van het aantal baby's dat wordt geholpen, behoren meer dan de helft tot een tweeling. Natuurlijk is het begrijpelijk dat deze moeders het eerst om hulp komen vragen, want twee kinderen tegelijk voeden als je nauwelijks genoeg hebt voor één, is een probleem. Veel kinderen blijven in leven en ontwikkelen zich goed dankzij dit project.

Eén van de moeders vertelt wat het project voor haar betekent:
“Mijn naam is NYIRANZABAHIMANA Bethilde. Ik kom uit het dorp Kove. Ik ben in augustus 2014 in het project gekomen toen mijn tweelingdochters 2 maanden oud waren. Het ene meisje heet NIYOGISUBIZO Nadine, het andere meisje IRASUBIZA Sonia. Sonia woog bij de geboorte 4,6 pond en Nadine 5 pond. Ik had al eerder een kind gekregen. Dankzij jullie hulp is mijn tweeling goed gegroeid, ze zijn nu in staat om zelf te eten en ze wegen elk 10 pond. Jullie hebben het mogelijk gemaakt om de melk en de pap te vinden die ik voor mijn kinderen nodig had. Daardoor kon ikzelf ook snel herstellen en weer gauw aan het werk. Ik bid dat God jullie project zegent en ook alle mensen die er een bijdrage aan geleverd hebben. Wij danken alle gevers in Nederland voor steun aan dit project en hopen dat u dit wilt blijven doen.”

 

Uw hulp voor deze baby’s is van levensbelang. U helpt toch ook?