Huizenproject

Kinderen die vanuit het weesdorp zijn herenigd met hun familie of bij adoptieouders zijn opgenomen in het gezin, komen vaak bij gezinnen waarvan het huis in slechte toestand verkeert. De zusters helpen dan met het opknappen van het huis of met het kopen van een nieuw huis. Voor de weeskinderen die geen familie meer hebben en zelfstandig kunnen gaan wonen, worden huizen gebouwd. 

Lees het interview met Kubwimana. 
Hij woonde in het weesdorp en kreeg een huis van de zusters.

Herenigd door nieuw huis
In 2015 hebben een paar families een nieuw huis betrokken of hun oude huis opgeknapt. Bijvoorbeeld de vader van Clarisse en haar zusje Rosine. Voor hen is een huis gekocht. In december 2015 zijn de beide meisjes met hem herenigd. Ook voor 2016 staan er enkele families/kinderen op het programma, voor wie dringend (betere) huisvesting nodig is.

Financiën
Omdat de grond schaars is in Rwanda door de overbevolking, wordt er veel geld gevraagd voor een terrein om een huis op te bouwen. Daarom zoeken de zusters bij voorkeur een bestaand huis dat te koop is. Daar is veel geld voor nodig, meestal zo’n € 3.000, - per huis. Het blijkt een betere oplossing te zijn. Voor dit project zijn giften heel welkom!

Ja, ik wil meebetalen aan een veilig huis!