Arjan en Margreeth Bos bezoeken RTSS

Begin maart 2019 hebben Arjan en Margreeeth Bos de RTSS (Rwanda Technical Secondary School) in Rwanda bezocht. Margreeth vertelt: "We hebben een goede tijd gehad bij de zusters en we hebben onze ogen uitgekeken. Wat een mooie school is dat. De dingen die ze daar maken zijn van een zeer hoog niveau. En al de machines waar ze gebruik van maken.....Arjan wou zo aan de slag gaan en mooie dingen maken. Zo schoon en netjes als alles is. Dat zie je niet vaak in Afrika. 

We hebben ook de peuter- en kleuterschool bezocht. Ook daar is alles op orde en zo schoon en de leraren zijn zeer gepassioneerd om de kinderen onderwijs te geven! De zusters doen heel goed werk daar. We zagen er zelfs een Rwandese Kijkbijbel liggen. 

Een school als de RTSS is voor ons niet haalbaar, maar we kregen wel een ander plan. Omdat we hoorden dat er ook jongens en meisjes op kostschool zitten daar, kregen we alle drie het idee om een jongen te zoeken in Oeganda die de middelbare school heeft doorlopen en graag timmerman wil worden. Na wat navraag hebben we een jongen gevonden die graag naar de RTSS wil gaan. Hij werkt nu bij de plaatselijke timmerman. Ben heeft contact met hem gezocht en we hebben met hem en zijn moeder gepraat of ze het beiden zien zitten dat hij daar heen gaat. Wij zijn bereid om de school te betalen en hij moet geld sparen om zelf de reiskosten te kunnen bekostigen. 

Waarschijnlijk kan hij dan het volgend schooljaar beginnen. Dit is iets wat we niet gepland hadden, maar we zien dit als Gods leiding dat we dit idee kregen. Verder hebben we nog meer plannen om samen met Ben iets op te zetten, maar dat heeft tijd nodig om uit te zoeken hoe en wat we willen gaan doen." 

Met vriendelijke groeten,

Arjan en Margreeth Bos